Verdiep je in enkele van onze tips of getuigenissen. All about a healthy mind in a healthy body.

Heb je specifieke vragen? Of op zoek naar tips? 
Stuur gerust een mailtje naar maarten@skin-clinic.be en wie weet heb ik wel een interessant artikeltje voor je.

Stop de verwarring als het gaat om haarkleur

Stop de verwarring als het gaat om haarkleur

Reukverlies na corona? Lezing Stop de verwarring als het gaat om haarkleur 4 minuten Volgende Zonnecrème in de winter
Stop de verwarring als het gaat om haarkleuring

Ben je in de war over de verschillende soorten haarkleuringen die beschikbaar zijn? Weet je niet zeker wat het verschil is tussen demi en semi? Of wat permanent en tijdelijk eigenlijk betekent als het om je haar en kleuren gaat?

Zeg vaarwel tegen kleurverwarring door onze eenvoudige gids hieronder te lezen, zeggen onze kleurexperten Nicolas & Celeste.

Er zijn vier hoofdtypen haarkleur: tijdelijk, semi, demi en permanent. Laten we beginnen met tijdelijke kleur.

Tijdelijke transformaties

Tijdelijke of ‘uitwasbare’ haarkleuring is ideaal als je wilt experimenteren met spannende kleuren voor een speciaal avondje uit of een eenmalige gelegenheid.

“Dus of je nu van plan bent om paars haar te rocken, mooi roze te zijn of veelkleurig te gaan, tijdelijke kleur is de perfecte oplossing. Het kleurt je haar direct en kan ook worden gebruikt om de haarwortels te bedekken of om ontwerpen in het haar te maken”, adviseert Celeste van Santos Hair & Skin Clinic.

Tijdelijke haarkleuring dringt niet door de haarschacht en kan met één shampoo worden uitgewassen, dus het is echt een leuke en veelzijdige optie. Ideaal als je eens zot wil doen met carnaval (denk maar aan de kids die misschien felgroen haar willen voor 1 dag).

Semi-permanente kleur

Semi-permanente kleuren gaan tussen de vier en twaalf wasbeurten mee. Ze zijn zacht in gebruik en bedekken het haar eenvoudig zonder erin te dringen.

Ze werken heel goed voor het toevoegen van kleur aan blond of opgelicht haar, het mengen van grijstinten, het toevoegen van glans of het opfrissen van vervaagde haarkleur.

Al de gekende fantasietinten zoals bv. de nu zo gekozen pasteltinten vallen hier ook onder.

Demi-permanent – ​​om te verbeteren en op te frissen

Demi-permanente kleur duurt langer om uit te wassen - tot 24 shampoos - omdat het in het haar dringt in plaats van alleen de bovenkant ervan te bedekken.

Nicolas van Santos Hair & Skin Clinic suggereert: "Als je je haar voor de eerste keer kleurt, betekent een demi-kleuring geen langdurige verbintenis, dus praat erover met je kapper - we zijn altijd blij om je te adviseren en te helpen."

Demi-permanenten werken goed als je duidelijke wortelgroei wilt voorkomen terwijl je een langduriger kleur hebt. Ze zijn geweldig om grijzen of highlights te mengen, het haar donkerder te maken en glans toe te voegen.

Permanente pit

Permanente haarkleur is een goede keuze als je tevreden bent met de door jou gekozen haarkleur. Permanente kleur dringt diep door in het haar en verandert permanent van kleur, wat betekent dat het niet uitwast. Het is geweldig voor grijsdekking en kan ook worden gebruikt om je haar lichter, donkerder of strakker te maken.

Je krijgt natuurlijk te maken met nieuwe haargroei (de welgekende uitgroei), maar we kunnen je adviseren over de beste manier om die haarwortels bij te werken als ze zichtbaar worden. Idealiter kom je na ongeveer 4 weken terug om je uitgroei bij te werken.

Zelfs de meest zachte, professionele permanente kleuren kunnen de conditie van je haar beïnvloeden, zegtCeleste. Ze vervolgt: “Ik raad mijn klanten altijd aan om bv. een ​​K18 toe te voegen aan hun kleurservice. Dit versterkt en beschermt het haar tijdens en na de technische dienst, waardoor het er glanzend en gezond uitziet.”

Denkt u aan een verandering? Waarom niet een frisse nieuwe kleur proberen om de wintermaanden op te fleuren? Bel 0485/37.78.65boek online of DM ons om uw gratis kleuradvies (het duurt maar een minuut)] te boeken.

laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

GEÏNTERESSEERD IN TIPS?

Blijf uit de eerste hand op de hoogte van al het nieuws, tips en aanbiedingen.