Verdiep je in enkele van onze tips of getuigenissen. All about a healthy mind in a healthy body.

Heb je specifieke vragen? Of op zoek naar tips? 
Stuur gerust een mailtje naar maarten@skin-clinic.be en wie weet heb ik wel een interessant artikeltje voor je.

Zonnecrème in de winter

Zonnecrème in de winter

Wees niet gierig niet op je huidverzorging in de winter

Koeler weer en minder zonneschijn betekent niet dat je je huidverzorgingsroutine moet verwaarlozen, zegt Maarten, eigenaar bij Santos Hair & Skin Clinic.

Je moet nog steeds veilig blijven door tijdens de wintermaanden bewust te zijn van de zon (UV-licht), plus zie mijn toptips hieronder voor het verkrijgen van een mooie winterhuid.

Slim in de winterzon

Wist je dat winterzon de huid nog steeds kan verouderen en het risico op huidkanker kan vergroten?
Om even technisch te worden: het zijn de UVA-stralen die fijne lijntjes, rimpels en ouderdomsvlekken op de huid en handen kunnen veroorzaken. Ook de gekende zonneallergie komt door de UVA stralen. Terwijl UVB-stralen verantwoordelijk zijn voor het verbranden van je huid. Zowel UVA- als UVB-stralen kunnen huidkanker veroorzaken.

Onthou:

UVA = veroudering (A=Aging & Allergies)

UVB = verbranden (B=Burning)

Hou het veilig in de zon

Je zou kunnen denken dat als je in de winter meer binnen bent en de lucht grijs is, UV-stralen geen probleem zijn. Maar terwijl UVB-stralen grotendeels worden geblokkeerd door glas, worden UVA-stralen dat niet. En UVA-stralen worden in de winter niet zwakker en worden niet geblokkeerd door winterse omstandigheden zoals bewolking of mist!

Dus, als je bij het raam zit te werken, in de auto, de hond uitlaat, jogt of tijdens de lunch naar de winkels gaat, vergeet dan die zonnebrandcrème met SPF30 niet.

Maarten zegt: "Ik gebruik elke dag van het jaar ten minste SPF 30 als laatste stap in mijn ochtendverzorgingsroutine (als vrouw doe je het vlak voor je make-up).
Ik hou van de Natural Daylight Defence SPF30 van RainPharma & de Mineral Defence Sunscreen SPF30 van Nuori omdat het lichtgewicht en niet vettig is. Ik bewaar de kleine Natural Daylight Defence SPF30 ook in mijn rugzak en op mijn bureau, omdat je het snel kan aanbrengen voor een snelle bescherming.”

"En als je deze winter een skivakantie plant, onthou dan dat schadelijke zonnestralen gemakkelijker doorkomen op hogere niveaus waar de atmosfeer dunner is", adviseert Maarten. "Verse sneeuw weerkaatst de stralen ook (waardoor hun sterkte tot 85% toeneemt) en dit kan zelfs gevaarlijk zijn als er geen zon is."

Gebruik je SPF op de juiste manier

Hoewel sommige huidverzorgings- en make-upproducten zonnebrandcrème bevatten, raad ik deze af als je enige vorm van bescherming. We brengen deze producten niet in een dikke of zelfs voldoende laag aan om het beschermingsniveau te geven dat nodig is. Laat staan dat deze voldoende opnieuw aangebracht worden.

Gebruik een zonnebrandcrème met een hoge factor (SPF 30) en verwaarloos geen gebieden die vaak worden vergeten, zoals de bovenkant van uw oren, handen en nek. Dit zijn vaak de eerste plekken waar de tekenen van vroegtijdige veroudering zichtbaar worden.

Breng zonnecrème altijd ongeveer een half uur voordat u naar buiten gaat aan, omdat dit de kans geeft om te beginnen werken (onze natuurlijke zonnefilters van RainPharma en Nuori zijn minerale filters en werken instant). En vergeet niet om het regelmatig opnieuw aan te brengen om ervoor te zorgen dat je de hele dag beschermd blijft. Zelfs in de winter.

Bij twijfel, check it out…

Huidkanker verschijnt niet alleen in de zomer, dus maak er een gewoonte van om het hele jaar door uw huid in de gaten te houden (van top tot teen).

Als u iets ongewoons opmerkt, bijvoorbeeld iets nieuws, of een vlek of moedervlek die van vorm of kleur verandert, of bloedt of een korstje heeft, laat het dan altijd nakijken door uw dermatoloog om er zeker van te zijn dat het geen teken van huidkanker is.
Weet je niet goed bij wie je terecht kan? Dan kan ik je altijd een goede dermatoloog aanraden.

Geef je huid een heerlijke tijd in de winter...

Zachte reiniging, hydratatie en verzorging zijn essentieel om een ​​mooie wintergloed te behouden en ervoor te zorgen dat je huid klaar is voor de lente wanneer het warmere weer terugkeert.

De huid kan er in de winter doffer uitzien en zal om de paar weken baat hebben bij een professionele gezichtsbehandeling - blader hier door onze behandelingen of vraag Maarten om de juiste voor je huid aan te bevelen.

Lippen en handen kunnen tijdens het koudere weer droog en gebarsten zijn en hebben wat extra aandacht nodig. "Houd de RainPharma Exceptional Hand & Nail Cream in uw handtas om u onderweg gehydrateerd te houden, of trakteer uw handen op onze super verzorgende en herstellende Intensive Recovery Wax van RainPharma ."

laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

GEÏNTERESSEERD IN TIPS?

Blijf uit de eerste hand op de hoogte van al het nieuws, tips en aanbiedingen.